Elektrinio Paspirtuko Padangos: Kaip Suprasti Padangų Dydžius ir Kokias Padangas Rinktis

Paskelbta

 
Elektrinio Paspirtuko Padanga


Elektrinių paspirtukų padangos
yra esminė paspirtuko dalis, lemianti kelionės komfortą ir saugumą. Padangų dydis yra nurodytas ant padangos šono, tačiau suprasti, ką reiškia šie skaičiai, gali būti painu. Šiame straipsnyje paaiškiname, kaip tinkamai skaityti ir suprasti elektrinių paspirtukų padangų dydžius, pavyzdžiui, Xiaomi M365 ar ZERO 11X modelių.

Kaip Suprasti Elektrinių Paspirtukų Padangų Dydžius

Elektrinių paspirtukų padangos turi nurodytą dydžio reikšmę, kuri susideda iš dviejų ar trijų skaičių, atskirtų x arba / simboliu. Pavyzdžiui, "8.5x2" arba "90/65-6.5". Šie skaičiai nurodo padangos plotį (milimetrais arba coliais) arba išorinį padangos diametrą (coliais), santykinį aukštį (procentais) arba padangos storį (coliais) ir ratlankio diametrą (coliais).

 

Pavyzdžiui, Xiaomi M365 paspirtukas turi 8.5x2 dydžio padangas. Šie skaičiai reiškia, kad padangos išorinis diametras yra 8.5 colių, o padangos storis - 2 coliai.

 

Kiek kita situacija yra su elektriniu paspirtuku ZERO 11X, kuris turi 90/65-6.5 dydžio padangas. Šie skaičiai reiškia, kad paspirtuko padangos plotis yra 90 mm, santykis tarp padangos aukščio ir pločio yra 65%, o ratlankio diametras yra 6,5 colio.

Kokias padangas rinktis: didesnes ar mažesnes

Padangų dydis yra labai svarbus veiksnys renkantis elektrinį paspirtuką. Skirtingi modeliai turi skirtingų dydžių padangas, tad ir vairavimo patirtis gali skirtis.

 

Didesnes padangas dažniausiai rasite ant prabangių, aukštesnės klasės bei patvaresnių elektrinių paspirtukų modelių, pavyzdžiui, Dualtron X2 (13"), Kaabo Wolf Warrior 11 (11") ir ZERO 11X (11"). Vienas pagrindinių tokių padangų privalumu yra stabilus vairavimas bekele.

 

Savo ruožtu dauguma tradicinių paspirtukų turi mažesnes padangas, kurių išorinis skersmuo yra apie 8 colius. Mažesnės paspirtuko padangos suteikia kiek didesnį manevringumą, paspirtukas yra kiek lengviau valdomas. Tačiau, praktika rodo, kad jos nėra tokios patvarios, kaip didesnių dydžių padangos, ir yra linkusios greičiau nusidėvėti. Be to, mažesnės padangos žymiai prasčiau tvarkosi su nelygia kelio danga ar bekele.

 

Apibendrinant, didelės padangos gali būti tinkamesnės tiems paspirtuko vairuotojams, kurie dažnai paspirtuku važiuoja per nelygius kelio ruožus ar bekele, o mažesnės padangos gali būti tinkamesnės tiems, kurie dažnai važiuoja miesto aplinkoje, esant geresnioms kelio sąlygoms.


Dalintis



← Ankstesni straipsniai